21 december, 2010

Uppskjutaren

Klockan är alldeles för mycket och jag ska upp väldigt tidigt för att hinna med en buss till Sundsvall. Men jag kände att jag bara behövde skriva av mig lite hur otroligt skönt det är när man får vissa viktiga saker undan sig. Poff! så blev hela jag ett ton lättare! Hur liten sak det än handlar om så lättar det så mycket. Jag oroar mig så mycket över saker.

Jag går ofta och tänker och oroar mig för saker mycket undermedvetet. Min stress och oro försvinner inte så länge jag har det ogjort och ju längre tiden går desto mer skjuter jag på det eftersom jag vet att problemet förstoras, för att jag inte tagit tag i det! Snacka om ond cirkel... Jag gillar inte att ha saker ogjorda. Speciellt dålig är jag när det kommer till telefonsamtal eller att boka tider för något! Gosh, ibland är det omöjligt att få mig själv att göra sådana saker.. Men men, steg är väl att erkänna det! :) Eller vänta.. Är det om alkoholproblem? Nåväl.

Jag är en uppskjutare. Har alltid varit det och kommer nog alltid vara det också.. Handlar det om skolarbeten så fixar/pluggar jag det på sista dagen innan inlämning/prov även fast jag haft en hel vecka på mig. Ska jag avboka en tid så avbokar jag alltid i sista sekunden, eller inte alls, hur dåligt jag än vet att det är. Ska jag boka en ny tid över telefon... Det kan ta lång tid innan det händer. Jag "glömmer" bort det, går runt och oroar mig för det, förtränger det och vips! så är det för sent.. Ska jag gå till jobbet eller kliva upp för att gå till jobbet så gör jag det precis så jag vet att jag hinner. Inte med god marginal eller något, nej nej! Jag vet att jag hinner upp på 25 minuter om jag skyndar mig så då går jag exakt 25 minuter innan... Samma med att kliva upp på morgonen. Jag ska alltid dra mig till det sista även fast jag ibland är superpigg och vet att jag kan hinna göra massa vettiga saker innan.

Mat gör jag bara om jag redan är hungrig... Inga fasta tider här inte, nej nej. Vad är middag? Jag äter när jag är hungrig, inte annars. Vilket oftast, läs alltid, resulterar i en enkel, tråkig men snabb (och oftast för dyr) maträtt.. Eftersom jag har ganska dålig ekonomi så känns det som att äta när jag inte är hungrig är slöseri på mat.

Jag skulle kunna hitta "uppskjutarexempel" i allt.. Jag är hopplös! Det slutar ju helt enkelt med att jag alltid går runt och är stressad och irriterad. Och hur bra är det? Inte alls. Dags att göra något åt problemen kanske?


1 kommentar:

emmo sa...

Känner igen mig!!