17 februari, 2011

☼ Skönhetsbarn

"Smink för 9000
Hon må bara vara 4 år gammal, men Suri Cruise tycks redan vara en riktig fena på det här med smink och kläder! Och förutom att mamma Katie Holmes har berättat att dottern är ett riktigt modeorakel, visar det sig nu att hon har minst lika bra koll på resten av utseendet.
- När Suri var i Kanada med Katie häromsistone plockade hon ut smink till ett värde av 1300 dollar vid ett besök på skönhetsbutiken Sephora. Suri vet precis vad hon vill ha och har redan koll på alla märkena, avslöjar en vän."

- Den Kungliga Veckotidningen DAM Nr 46 11-17 nov 2010
Visserligen så har hon nog inte ett riktigt seriöst intresse i detta, utan ser det mest som ett nöje som ett barn kan göra. Men jag förstår verkligen inte hur man kan vilja uppfostra sina barn på det här sättet! Visst, det är USA? Men nej, jag borde verkligen inte läsa sådana här tidningar! Jag blir så arg! Men vad ska man annars fördriva tiden med när man sitter flera timmar VAK på jobbet... Varför ska man sminka och förstöra sitt barn till den här modevärlden med sina sjuka ideal? Redan bara 4 år gammal, hur skall det gå? Det där barnet ska vara utomhus, bygga kojor, smutsa ner sig i lerpölar, skrubba upp byxorna, leka med leksaker, mysa i mammas famn - inte oroa sig för att se bra ut! Sådana små barn ska varken vilja eller bry sig om det. Om barnet på skojs skull vill leka med mammas klänningar, smink och smycken så är det ju en helt annan sak, det är på lek - leka lite vuxen. Inte vara vuxen. Skönhetsideal på småbarn... Har det verkligen gått så långt?


1 kommentar:

Amanda sa...

Faktum är att det är långt ifrån först. I Usa "ställer man ut" sina barn, alltså där små barn även under fyra deltar i skönhetstävlingar. Jag har läst mig till att Britney Spears's mamma gjorde så mot henne. Och ja, vi ser ju hur hon mår idag :P