22 april, 2012

Det är dags att ta tag i vissa saker. #1

#1 Jag är blek. Ja, jag vet. Du behöver inte säga det till mig, jag har faktiskt en spegel hemma. Min största dröm, no kidding, är att kunna sola sig och bli sådär underbart pepparkaksbrun som de andra vackra flickorna. Men nu är det faktiskt så här att jag kan inte eftersom min hud är förstörd som resten av min kropp. Jag har haft väldigt svår eksem sedan jag var liten och det jag gjorde var att jag använde kortisonsalvor i säkert 10 års tid som förstörde mig. Jag fick ingen annan hjälp av vårdcentralen och jag var för ung på den tiden för att ta kontakt med hudspecialister själv, och nu är det försent.

För ungefär 1 år sedan nu slutade jag med kortisonsalvor och jag mår rätt bra. När jag väl får utbrott så verkar det lugna sig med vanliga återfuktande salvor från apoteket.

Så här såg jag ut efter en vecka i Turkiet. Fortfarande kritvit och med soleksem.


Det har spökat i min hjärna i flera år. Under en lång tid så använde jag brun utan sol, med bättre och sämre fläckiga resultat. När jag väl fick till det så kände jag mig så fantastisk! Jag skäms över min hud och jag hatar att jag är så blek. Vit... Som ett spöke. Men nu är det nog. Nu har jag slutat med alla fejkade brunprodukter och försöker acceptera den jag är. En blek liten rödfläcklig tjej i Norrland liksom. Från och med nu ska jag försöka med hela mitt hjärta att acceptera den jag är och bygga på mitt självförtroende.

2 kommentarer:

michelle sa...

Jeg er faktisk misunnelig på deg! Jeg blir skikkelig brun på overkroppen, men kritt hvit på underkroppen så jeg tørr aldri gå med shorts eller skjørt fordi det ser helt forferdelig ut at jeg er neger på overdelen og spøkelse på underdelen. Ansiktet mitt derimot blir ikke noe annet enn rødt :-( skulle gjerne vært helt hvit!

Markus Kibe sa...

Hej Madde!
Jag hade inget bättre för mig utan jag läste lite bloggar i brist på annat. kom över detta inlägg.
Jag känner igen mig då jag själv har brukat diverse kortisonsalvor hela mitt liv vilket gör att mina pigment är ganska pajjade. Jag blir knappt brun och får pigmentfläckar över mina "eksemade" områden som bl.a armvecken.

Men jag kan säga såhär. Jag har bara träffat dig 2 gånger "på riktigt" och jag kan säga att tanken om din hudfärg fanns inte. Den var bra. Du var bra . Du var härlig. Du är fin !

Jag ville bara skriva det så du vet. Det kanske gör det lite lättare för dig att acceptera det hela. Det är mest en själv som tänker på sina ytliga brister.

Ju större motstånd vi stöter på, desto mer energi utvecklar vi för att ta oss igenom.
Puss!