20 juni, 2012

Cykeltur med hundarna

Älskar Linnéas cykel! Hon är en ängel som lånar ut den till mig! Hundarna är minst sagt lika glada om inte mer. De får ju springa utav helvete av sig. Långpromenader, skogspromenader och bus med andra hundar gör inte alls samma sak som att verkligen få springa av sig! De är ju hundar, hundar älskar att springa. 

Loka blev så till sig när vi cyklade första gången att det knappt gick, hon drog till förbannelse. Men det var lätt fixat. Jag band fast henne på ena sidan i pakethållaren och Hobbe på andra. De fick varsin sele och sen dra hur mycket de ville. (nästan). Loka verkligen älskar att dra! Börjar nästan överväga träna lite weight pull. Försöker gå försiktigt fram så hon inte skadar sig, hon är ju fortfarande väldigt ung för att hårdträna drag för mycket. Men det är svårt när hon tycker att det är så himla roligt! Det blir massa hjärngympa för henne när hon bara vill dra, dra, dra, dra men ändå måste lyssna på mig och sakta ner och inte dra för mycket. Hålla ett jämt och bra tempo utan att bli för till sig, stanna på kommando, lära sig höger och vänster.

Snacka om trötta och glada hundar efteråt. Vi har nu ökat successivt till ungefär 8km av lagom spring, och brukar oftast stanna på Sälsten för lite lek och bus i vattnet. Det gör susen och hundarna mår så himla bra utav att få springa och röra på sig ordentligt.


Gaaalen tjej!


Loka är inte överförtjust i vattnet. Vadar mest omkring och jagar vågor. Och snattar Hobbes pinnar.

Inga kommentarer: