14 december, 2010

Avfärgning eller blekning?

Vet ni vad mer som blev ett fiasko? Mitt hår... Ingen skillnad alls! Förutom utväxten som blev ljusbrun... Eheh. Så idag, min lediga dag för övrigt! Weheeeey! ^___^ Så ska jag ner på stan och köpa avfärgning till håret och sedan börja om. Fan också, mitt hår är redan så förstört det kan bli. :( Eller blekning? Jag vet faktiskt inte vad som är bäst! Har aldrig använt Avfärgning förut så jag vet inte.. Någon som vet av erfarenhet eller så? Vad är det för skillnad på Avfärgning och blekning? Jag har nästan svart hår, väldigt mörkbrunt (färg 1b). Ska man använda avfärgning eller blekning?

Vilken tur vi har google om inte annat. :}


3 kommentarer:

Annie sa...

Ska du avfärga behöver du göra det ett par gånger och låta håret vila ett tag innan du färgar det. :/

Marina sa...

Använd avfärgning. Men för att inte riskera att du helt förstör håret eller börjar tappa det, så gör som Annie skrev, låt håret vila mellan avfärgning/avfärgning (om du behöver avfärga mer än en gång), och avfärgning/färgning.

Anna sa...

Jag har testat avfärgning en gång när mitt hår var svart. Det blev ljusare, men inte jättemkt. Jag rekomenderar att du avfärgar ist för bleker, eftersom avfärgning är till för att inte slita lika mkt på håret. Men du skulle väl bara göra håret en ljusar brunfärg? Isf räcker det med avfärgning & skippa blekning, då den lätt gör håret en mindre rolig färg & förstör det på samma gång :/ Tänk på att inte lägga avfärgningen på utväxten först bara! :p Utan börja med längderna :)