16 februari, 2011

☼ Go Norrland!

Det är faktiskt lite roligt det här med vädret i Norrland. Jag har nämligen kommit och tänka på hur "vana" vi faktiskt är utan att vi tänker på det. Jag menar, tänk efter själv!

När termometern visar 0-gradigt så tänker vi "Oh! Vad varmt det är idag!" På med solbrillorna och den tunna vårjackan, som vi njuter. Det är ju nästan sommar? Vi sätter oss och tar en glass! Mmmm.. Kanske inte exakt så överdrivet, men det är varmt och behagligt.

När det är mellan 0-5 minus så tycker vi fortfarande att det är varmt. Mellan 6-10 minus så är det "fint väder!". Skönt med långpromenader och en tur ner på stan. Mellan 11-15 minus så börjar det faktiskt bli lite kyligt. Men på med den norrländska täckjackan och vi känner knappt att det är vinter. ;) När det börjar gå mot 16 minus och ner så är det kallt. Där går vår gräns från "lite kyligt" till "jävligt kallt!". Men en extra tröja under jackan så är allt fortfarande fit for fight.

Allt det här förutsätter ju också att det är klart väder utan vind och snöoväder. Vi norrlänningar är jävligt bra ibland! Även fast jag verkligen hatar vinter och snö...

Go norrland go!


Inga kommentarer: